NATURISTENVERENIGING
'DE VRIJE VOGELS'

Informatiebord

Adres

Naturistenvereniging 'De Vrije Vogels'
Gouwtje 9A, 1679 GH Midwoud
Beheerder: Wilma Westerwal

Openingstijden receptie

Maandag is de vrije dag van de beheerder. De receptie wordt dan bemand door een vrijwilliger. Buiten de openingsuren kunt u, alleen als het nodig is, via telefoonnummer 0229 201665 contact met de beheerder opnemen.

 
maandag
(vervanging)
APRIL
16-17 uur
MEI
16-17 uur
JUNI
16-17 uur
JULI
16-17 uur
AUG
16-17 uur
SEP
16-17 uur
dinsdag,
woensdag,
donderdag
10-11
16-17
10-11
16-17
10-12
16-18
10-12
16-18
10-12
16-18
10-11
16-17
 
 
vrijdag 
10-11
16-17
10-12
16-17
10-12
16-18
10-12
16-18
10-12
16-18
10-11
16-17
 
zaterdag,
zondag
10-12
15-17
10-12
15-18
10-12
15-18
10-12
14-18
10-12
14-18
10-12
15-17

Vooraangemelde nieuwe gasten worden ook buiten de openingstijden ontvangen.


Vrije jaarplaatsen

Onderstaande afbeelding geeft de vrije, beschikbare jaarplaatsen weer per 01 november 2017. Wil je een andere plaats? Even een mailtje naar ledendevrijevogels@gmail.com.
Beschikbare jaarplaatsen
(klik voor een grotere afbeelding)

Hulp bij stroomuitval

Als de electrische apparaten in uw caravan niet (meer) werken is dat soms omdat de beveiliging in het verdeelkastje de stroomvoorziening blokkeert. U kunt tussen 10:00 - 20:00 uur bij onderstaande plaatsen terecht om de stroom weer in te schakelen. Als niemand van deze vrijwilligers aanwezig is, dan, alleen tijdens de openingstijden van de receptie, vragen aan de beheerder.
Aardbeienveld 4
Aardbeienveld 13
Hogeland 5
Hogeland 13
Perzikhof 3
Perzikhof 4
Schapenweide 10
Goudreinetten 5
Goudreinetten 7
Goudreinetten 15
Goudreinetten 22
hulp bij stroomuitval & ehbo-hulpverleners
Hulp bij stroomuitval en EHBO-hulpverleners

EHBO hulpverleners

Conference 3REA/AED
Conference 8REA/AED
Conference 16REA/AED
Perzikhof 15BHV/REA/AED
Vijverhof 15REA/AED
Schapenweide 3BHV/REA/AED
Schapenweide 5REA/AED
Schapenweide 12REA/AED
Goudreinetten 14REA/AED
Goudreinetten 18REA/AED
Perenveld 11REA/AED
Perenveld 16BHV/REA/AED
Receptie 0229 201665BHV/REA/AED

Onderhoud eigen jaarplaats

Onderstaande regels van de GTG met betrekking tot het onderhoud van de eigen jaarplaats zijn conform het Terreinreglement jaarplaatsen artikel 3a.
 • Gras grenzend aan de caravan met voortent (de gehele jaarplaatsplek) dient regelmatig door de jaarplaatshouder te worden gemaaid. Het overige gras wordt door de vereniging gemaaid. Laten we rekening met elkaar houden bij het maaien van ons gras. Bespreek dit desnoods even.
 • Hagen grenzend aan de jaarplaats worden regelmatig door de jaarplaatshouder in hoogte (afhankelijk van de soort struik) tussen de 1.40 mtr. en 1.70 mtr. gesnoeid. In de breedte zo smal als de uitgroei dat toelaat.
 • Onkruid onder de hagen bij de jaarplaats dient regelmatig door de jaarplaatshouder verwijderd te worden. Let vooral op kleefkruid en springbalsemien (medio mei kan dat gemakkelijk met een hark worden verwijderd!).
 • Groenafval, zoals takken, onkruid etc, wordt op de Groenplaats (achter het bierhuis) gedeponeerd. Let op, rechts de takken en links het andere groenafval. Gemaaid gras en jong onkruid kan, mits goed verspreid, onder de hagen worden uitgestrooid maar kan beter óók naar de groenplaats gebracht worden.
 • Aan bomen en boompjes wordt niet gezaagd of gesnoeid! Dit kan enkel, na toestemming van de GTG-coördinator, door de groenmedewerkers worden gedaan. Bij hinder van takken kun je schriftelijk contact opnemen met de GTG-coördinator. Er worden geen spijkers, schroeven etc. in bomen geslagen. Aan nog niet volgroeide bomen worden geen waslijntjes e.d. bevestigd.
 • Brandnetel wordt in april op het gehele terrein bestreden met een biologisch afbreekbaar verdelgingsmiddel.

Veldcoördinatoren

Het onderhoud van het gehele veld geschiedt in overleg met de veldcoördinator. Zij...
 • zijn aanspreekpunt en vraagbaak van de velden;
 • spelen wensen, ideeën en vragen die specifiek voor het veld gelden door naar de coördinator GTG;
 • bevorderen de saamhorigheid en samenwerking op het veld;
 • zijn samen met de leden die op het betreffende veld een jaarplaats hebben verantwoordelijk voor het aanzien van het veld;
 • nemen samen met de leden het terreinreglement en de terreinregels van de GTG in acht;
 • nemen het initiatief om samen met de andere leden het onderhoud van het groen dat buiten de eigen jaarplaats valt te onderhouden;
 • nemen het initiatief om met elkaar indien nodig andere leden op hun veld een handje te helpen.

Veldcoördinatoren zijn beslist geen veldwachters die andere leden ter verantwoording roepen of moeten wijzen op hun rechten en plichten!

VELDCOÖRDINATOREN 2017
Aardbeienveld
nr.3 -Gerard Bouten
nr.13 -André Rem
Conference
nr.6 -Kees Houterman
nr.14 -Koos Kiela
nr.20 -Rene van der Veen
Cox
nr.3 -John Brandenburg
Het Hogeland
nr.9 -Truus Holdorp
nr.10 -Ans Slettenhaar
Perzikhof
nr.11 -Marja Wolda-Imming
Perenveld
nr.11 -Jan van Leeuwen
Goudreinettenveld
nr.2 -Wim Berbee
nr.22 -Herman Boon
Schapenweide
nr.8 -Yvonne de Rooij
Vijverhof
nr.12 -Cees van den Ende

Terreinregels

(uit het Terreinreglement 2017)

Van harte welkom op het naturistenterrein van "De Vrije Vogels". Wij hopen dat u hier een aangenaam verblijf heeft en zich ook thuis voelt. Om alles op ons terrein en voor onze kampeerders goed en veilig te laten verlopen heeft u informatie nodig en hanteren wij een aantal regels. Dit vindt u hier samengevat weergegeven.

Verblijf

 1. We zijn een terrein voor naaktrecreatie. Onze leden en bezoekers zijn dus ongekleed als dat mogelijk is.
 2. Ons terrein is voorzien van het NFN-keurmerk "Prettig Bloot". Het bijbehorende veiligheids-protocol is van toepassing op onze vereniging en ieder die op ons terrein verblijft.
 3. Voor de toegang tot het terrein en het gebruik van een plek voor uw tent, caravan of camper bent u een bijdrage verschuldigd. U betaalt ook voor de consumpties, de sauna en WiFi.
 4. U kunt van al onze faciliteiten gebruik maken. Er zijn kampeerplekken, toiletgebouwen, ligweide, zwembad, speelwerktuigen voor kinderen, sauna, kantine ("Klepkooi") met terras enz.

Leefregels

 1. Ouders/verzorgers zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun (pleeg)kinderen en voor grootouders geldt dit voor hun kleinkinderen.
 2. Van 22:00 tot 08:00 uur geldt op de kampeervelden rust.
 3. Het dragen van versieringen aan/in geslachtsorganen is niet toegestaan.
 4. Seksuele intimidatie en ander ongewenst gedrag zullen niet worden getolereerd.
 5. Het geluid van alle geluiddragers mag buiten het kampeermiddel en op de algemene terreingedeelten niet hoorbaar zijn.
 6. Het fotograferen, filmen en het maken van video-opnamen via mobiele telefoon, laptop, tablet en andere media-apparatuur, waarbij personen op de opname herkenbaar zijn, is niet toegestaan tenzij men de uitdrukkelijke toestemming heeft van deze personen (bij voorkeur gegeven in het bijzijn van anderen). Het maken van opnamen van minderjarige kinderen is verboden, tenzij men de uitdrukkelijke toestemming heeft van de ouder(s) of verzorger(s) en het kind indien dit 12 jaar of ouder is.
 7. Bij bijzondere evenementen en/of activiteiten, gekleed of ongekleed, is er vaak een fotograaf met een badge van onze vereniging.

Kamperen

 1. Bij overnachting levert u uw lidmaatschapspas in bij de receptie (i.v.m. toeristenbelasting en evt. calamiteiten). Op de dag van uw vertrek rekent u af voor 18:00 uur en krijgt u uw pas terug.
 2. Het (ver)plaatsen of verwijderen van uw kampeermiddel doet u in overleg met en op aanwijzing van de beheerder. Tent/caravan/camper etc. zet u zo neer dat er redelijke ruimte blijft t.o.v. medekampeerders, paden, bosschages e.d.
 3. Als max. toegestane lengte van caravan of camper geldt 7.20m. en als max. diepte incl. voortent 5.60m. Deze maten zijn alleen toegestaan indien de oppervlakte van caravan/camper met voortent 28m2 of minder is.
 4. Als u een gastenplaats hebt en één of meer nachten wilt wegblijven kan dit met voorafgaande toestemming van de beheerder. Uw eventuele windscherm en/of partytent e.d. haalt u dan wel weg.
 5. Uw gasinstallatie moet voldoen aan de voorschriften van de gemeente; bij gebruik van elektra (230V, max 16A) moet uw kampeermiddel aan de wettelijke norm NEN1010 voldoen.
 6. Het gebruik van de door de vereniging in bruikleen verstrekte oranje aansluitkabel is verplicht.

Hou het terrein mooi en schoon

 1. Voor warm water is er bij elk toiletgebouw een tapkraan.
 2. In de toiletgebouwen mogen i.v.m. veiligheid de wandcontactdozen alleen worden gebruikt voor een scheerapparaat en/of föhn en dus niet voor andere elektrische apparaten (en het opladen hiervan).
 3. Het maken van gaten in de grond is niet toegestaan. Afvalwater en inhoud cassettetoilet brengt u naar de aangegeven plaats bij de toiletgebouwen.
 4. Ook voor het afvoeren van vuilnis hebben we maatregelen getroffen. Bij de ingang van het terrein hebben we ondergrondse containers. Hierin doet u uw afval in plastic zakken; losse etenswaren en groot afval e.d. mogen daar niet in.
 5. Buiten uw tent, caravan of camper mag u geen vuilnis in plastic of papieren zakken laten staan i.v.m. ongedierte.
 6. Eventueel groot afval moet u mee naar huis nemen en dus niet op ons het terrein achtergelaten.
 7. Voor papier en glas hebben we aparte containers; gebruik die dus.

Zwembad en sauna

 1. U mag alleen ongekleed in ons zwembad van zonsopgang tot 23:00 uur. Vóór gebruik van het zwembad is douchen verplicht. Duiken in het zwembad mag niet (onveilig!).
 2. Het terras van het zwembad mag u alleen blootsvoets en ongekleed betreden.
 3. Kinderen, die niet kunnen zwemmen, mogen alleen onder begeleiding op het terras van het zwembad en in het zwembad.
 4. Ook voor gebruik van de sauna is douchen verplicht. U betreedt de sauna ongekleed en zonder schoeisel. In de sauna zit/ligt u op een handdoek en ook uw voeten moeten op een handdoek rusten. (e.e.a. vanwege hygiëne).

Vervoer

 1. De max. snelheid op ons terrein is 6 km/u.
 2. Op het kampeergedeelte zijn auto's, motoren en brommobielen (45km) niet toegestaan, behalve bij het plaatsen of weg halen van kampeermiddelen. U kunt daarbuiten goederen laden of lossen als u in het bezit bent van een persoonsgebonden laad- en loskaart, bij de beheerder te verkrijgen.
 3. Op het terrein na de parkeerplaatsen is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan, behalve als het gaat om een scootmobiel, booster of elektrische fiets. Zowel scootmobiel als booster zien wij als persoonsgebonden vervoermiddelen.
 4. Fietsen is alleen toegestaan op het verharde pad langs het Kaveltje en de Schapenweide tot aan het Goudreinettenveld. In uitzonderingssituaties is vooraf overleg noodzakelijk met de beheerder.
 5. Het wassen van voertuigen is verboden.

Huisdieren

 1. Vanzelfsprekend laat u uw huisdieren niet onbewaakt achter en ook niet los lopen. Zij mogen geen overlast veroorzaken.
 2. Uitlaten van honden moet buiten het terrein, en dus niet op de singels rondom het terrein. Met aangelijnde hond neemt u de kortste weg naar en van de uitgang (maar niet via de zonneweide). Volgens de gemeentelijke verordening houdt u uw hond(en) buiten het terrein aangelijnd.
 3. Op de zonneweide, bij het zwembad, in de toiletgebouwen en in de Klepkooi met het daarbij behorende terras mogen geen huisdieren komen.
 4. Tenslotte verzamelt u afval van huisdieren en een eventueel ongelukje veroorzaakt door een huisdier in een zak die u in container doet.