Welkom op het terrein van Naturistenvereniging “De Vrije Vogels”

Adres Gouwtje 9A, 1679 GH Midwoud Tel: 0229201665 E-mail: info@devrijevogelsnfn.nl

Receptie Openingstijden : zie de tabel bij de receptie of op de website. Buiten de openingstijden zijn de beheerders alleen in noodgevallen telefonisch bereikbaar Openingstijden : zie de tabel bij de receptie. Buiten de openingstijden zijn de beheerders alleen in noodgevallen telefonisch bereikbaar

Email adressen: E-mail Beheerders: info@devrijevogelsnfn.nl Bestuur: secretariaat@devrijevogelsnfn.nl Ledenadministratie: leden@devrijevogelsnfn.nl

Arts Huisartsenpraktijk Midwoud, Korteling 1, 1679VH Midwoud 0229 201 225 Avond- en weekenddiensten : Centrale huisartsenpost West-Friesland 0229-297 800

Geldautomaat Nibbixwoud: In de Albert Heijn (automaat) Wognum: Tegenover Deen

Hulp bij stroomuitval Bij uitval van de elektriciteit in het kampeermiddel zijn de volgende vrijwilligers, bij aanwezigheid, bereid om de elektra tussen 10.00 en 20.00 uur weer in te schakelen.

Belangrijk !! Kijk altijd eerste of er een vrijwilliger aanwezig is. Is er geen vrijwilliger aanwezig meld de storing dan pas bij de beheerders.
 • Herman, Aardbeienveld 4
 • Gerrit, Conference 3
 • Frank, Schapenweide 2
 • Leo, Hogeland 13
 • Pascal, Hogeland 23
 • Ton, Perzikhof 3
 • Andre, Perenveld 16
 • Jan, Goudreinettenveld 5
 • Ed, Goudreinettenveld 7
 • Ron, Goudreinettenveld 15
 • Ad, Goudreinettenveld 32
 • Herman, Goudreinettenveld 28


Fotograferen Het fotograferen, filmen en het maken van video-opnamen door middel van een mobiele telefoon, laptop, tablet en andere media-apparatuur op het terrein, waarbij personen op de opname herkenbaar zijn, is niet toegestaan tenzij men de uitdrukkelijke toestemming heeft van deze personen, (bij voorkeur gegeven in het bijzijn van anderen).

Honden Mogen op het terrein slechts aangelijnd verblijven en geen overlast veroorzaken. Uitlaten buiten de poort van het terrein (dus niet op de wallen rondom) via de kortste weg. Zonneweide, zwembad, klepkooi etc. verboden voor honden. In de winter mogen honden los, maar niet in de klepkooi. Als iemand last heeft van een bepaalde hond die los loopt in de winter spreek dan zelf even de eigenaar aan.

Kamperen Ons terrein heeft 171 vaste kampeerplaatsen en 38 gastenplaatsen. Caravans en campers mogen niet langer zijn dan 7.30. Caravan, campers + voortent mogen niet groter zijn dan 28m²

Klepkooi De Klepkooi, onze ‘kantine’ , wordt door vrijwilligers gerund. De kantine kan dus niet altijd open zijn. Openingstijden: Maandag t/m Zondag 13.00 – 17.00 en 20.00 – 24.00 Vrijdag en Zaterdag 20.00 – 01.00 De Tienerkooi is voor onze jongere leden van 13 t/m 25 jaar. De hele klepkooi is rookvrij.

Koelelementen In de klepkooi staat een koelkast met vriesgedeelte. Deze kan gebruikt worden voor koelelementen en levensmiddelen van gasten. (mét naam en datum s.v.p.)

Ledenpas Leden op het terrein moeten in het bezit zijn van een geldige ledenpas van De Vrije Vogels, bezoekers van een NFN-pas. Alle leden die overnachten moeten hun pas ingeleverd hebben bij de beheerder. Dit ivm toeristenbelasting

Onderhoud terrein De leden proberen door een grote mate van zelfwerkzaamheid het terrein in goede conditie te houden. Ook het onderhoud aan de diverse gebouwen wordt door de leden in eigen beheer gedaan. Zeker ‘swinters wordt op donderdag en zaterdag zo veel mogelijk hulp zeer op prijs gesteld

Openbaar vervoer Lijn 136 vanaf Hoorn Station: alleen op maandag t/m vrijdag: 1x per uur van 06.00u tot 22.00u. Halte: hoek Buurtje – Midwouder Dorpsstraat.

Postkantoor Agentschap Midwoud (de Spar) en Nibbixwoud (de Marskramer).

Sanitair Er zijn 2 sanitair gebouwen met douches, toiletten, afwasbakken en chemische toiletafvoer.In een van de toiletgebouwen is een invalidentoilet/douche aanwezig. Gesloten tussen 11.00 en 12.00 i.v.m. schoonmaak door een bedrijf

Toeristische info In de receptie is toeristische informatie verkrijgbaar en zijn er fietsroutes beschikbaar. Ook is deze informatie te vinden in de gang van de Klepkooi.

Verkeer Gemotoriseerde Voertuigen moeten op de parkeerplaatsen geparkeerd worden. Slechts met toestemming van de beheerder, mag, mét door rijkaart, doorgereden worden.

Verbandtrommel en AED apparaat Op het terrein zijn meerdere leden die EHBO kunnen verlenen. Namen en plaatsen staan op de publicatieborden en op de website onder info-bord. In de Klepkooi, de jeugdruimte en de receptie is een verbandtrommel aanwezig. In de Klepkooi is ook een AED aanwezig.

Vogelvlucht Is het digitale verenigingsblad en verschijnt 1x per maand. Kopij zéér welkom

Zwembad Het zwembad is van 30 april tot 15 september, tussen zonsopgang en 23.00 geopend, Het zwembad is niet bewaakt. Buiten de openingstijden (s nachts) is zwemmen verboden. Vóór het gebruik van het zwembad: eerst douchen! Het zwembad kan uitsluitend volledig ongekleed betreden worden. Zwemkleding is niet toegestaan !

Vuilnis De bij de ingang geplaatste ondergrondse containers zijn bestemd voor huishoudelijk afval. Grof vuil dient zelf afgevoerd. Glas in de glasbak bij de receptie. Papier en karton en PMD kunnen in de rolcontainers op P1. Gras en takken (gescheiden) in de daarvoor bestemde containers op P1 bij de receptie of in de bakken naast het Gemack.

WIFI op het terrein Op het hele terrein kan gratis gebruik gemaakt worden van WIFI. Kijk voor meer info onze wifi document. Druk hier voor het document.

Sauna In ‘de Klepkooi’ is een sauna aanwezig. Tegen betaling kan daar gebruik van gemaakt worden. Seizoen-, 10-ritten- en dagkaarten bij de receptie. Tijdens opening van ‘de Klepkooi’ alléén dagkaarten. Geopend op woe-vrij-za-zo van 13:00 – 23:00 (M.U.V. temp. boven de 25 graden) en wordt door een benoemde stoker aangestoken.
Tent bij de Vrije Vogels

De Jeugd van de Vrije Vogels

Als vereniging vinden wij het heel belangrijk dat er ook voor de jeugd, van klein tot bijna volwassen, genoeg mogelijkheden zijn om zich zelfstandig te kunnen amuseren. Er zijn diverse speelattributen, een grote trampoline, glijbaan, schommels, klimrek, voetbalveldje, jeugd kampeerplaats en speciaal voor de jeugd een eigen jeugdruimte. Bij slecht weer kun je hierin altijd lekker chillen.

EHBO hulpverleners, waar te vinden op het terrein.

Bij calamiteiten zoals verwondingen, maar ook in geval van reanimatie, wordt er op het terrein gebruik gemaakt van de kennis en kunde van verschillende hulpverleners. Deze hulpverleners staan vermeld op een lijst op de informatieborden en op deze website. Ben jij ook in het bezit van een actueel EHBO, BHV(bedrijfshulpverlening), Reanimatie en/of AED diploma en ben je bereid te hulp te schieten in geval van nood, laat dit dan weten door een mail te sturen aan secretariaat@devrijevogelsnfn.nl

Het zou fijn zijn als op alle velden één of meer hulpverleners geregistreerd staan. Ben je wel in het bezit van een van deze diploma’s, maar door de omstandigheden het afgelopen jaar niet meer gecertificeerd voor Reanimatie en AED, dan is het mogelijk je aan te melden bij het secretariaat. Er wordt gekeken naar mogelijkheid voor een nieuwe certificering. Voorwaarde is wel dat je op de lijst van hulpverleners geplaatst wordt. Bij veel aanmeldingen zal er een keus gemaakt worden. Zie hieronder de lijst met hulpverleners van de Vrije Vogels. 

 • Gerrit en Thea, Conference 3,  REA/AED
 • Peet, Conference 16, REA/AED
 • Ans, Vijverhof 15, REA/AED
 • Lies, Schapenweide 12, REA/AED
 • Renate, Perenveld 6, EHBO/BHV/AED
 • Andre, Perenveld 16, EHBO/BHV/AED
 • Ronald en Gerry, Goudreinettenveld 18, REA/AED
 • Bart, locatie Zonneweide, BHV/AED

Openingstijden receptie

Maandag is de vrije dag van de beheerders. De receptie wordt dan bemand door een vrijwilliger. Buiten de openingsuren kunt u, alleen als het nodig is, via telefoonnummer 0229-201665 contact met de beheerders opnemen. Vooraanmeldende nieuwe gasten worden ook buiten de openingstijden ontvangen. Kijk op het bord bij de receptie wat de openingstijden zijn. Deze tijden verschillen per maand in het hoogseizoen.