Welkom op het terrein van Naturistenvereniging “De Vrije Vogels”

De Vrije Vogels is een vereniging met ongeveer 570 leden en bestaat in 2020 alweer 50 jaar. Voor verdere info verwijzen wij naar de diverse reglementen of kijk voor de algemene informatie hieronder

Adres
Gouwtje 9A, 1679 GH Midwoud
Tel: 0229201665
E-mail: info@devrijevogelsnfn.nl

Email adressen:
E-mail Beheerders: info@devrijevogelsnfn.nl
Bestuur: secretariaat@devrijevogelsnfn.nl
Ledenadministratie: leden@devrijevogelsnfn.nl

Receptie
Openingstijden: zie de tabel bij de receptie of op de website. Buiten de openingstijden is de beheerder alleen in noodgevallen bereikbaar.

Arts
Huisartsenpraktijk Midwoud, Korteling 1, 1679VH Midwoud
0229 201 225
Avond- en weekenddiensten :
Centrale huisartsenpost West-Friesland 0229-297 800

Geldautomaat
Midwoud: In de Spar (automaat)
Hoorn: Alle grote banken
Medemblik: Alle grote banken

Hulp bij stroomuitval
Bij uitval van de elektriciteit in het kampeermiddel zijn de volgende vrijwilligers, bij aanwezigheid, bereid om de elektra tussen 10.00 en 20.00 uur weer in te schakelen. Is er geen vrijwilliger aanwezig? Meld de storing dan, tijdens openingstijden van de receptie, bij de beheerder.

Herman Kluft……………..Aardbeienveld 4
Andre Rem…………………Aardbeienveld 13
Gerrit Hamstra…………..Conference 3
Frank van de Groep……Schapenweide 2

Leo Staal…………………….Hogeland 13
Ton van Rooijen…………Perzikhof 3
Rob de Rooij………………Perzikhof 4
Andre Schilthuizen…….Perenveld 16

Jan Wester………………..Goudreinettenveld 5
Ed Duivens……………….Goudreinettenveld 7
Ron Bosch………………..Goudreinettenveld 15
Ad de Jong………………..Goudreinettenveld 32
Herman Boon…………..Goudreinettenveld 28

Fotograferen
Het fotograferen, filmen en het maken van video-opnamen door middel van een mobiele telefoon, laptop, tablet en andere media-apparatuur op het terrein, waarbij personen op de opname herkenbaar zijn, is niet toegestaan tenzij men de uitdrukkelijke toestemming heeft van deze personen, (bij voorkeur gegeven in het bijzijn van anderen).

Honden
Mogen op het terrein slechts aangelijnd verblijven en geen overlast veroorzaken. Uitlaten buiten de poort van het terrein (dus niet op de wallen rondom) via de kortste weg. Zonneweide, zwembad, klepkooi etc. verboden voor honden. In de winter mogen honden los, maar niet in de klepkooi. Als iemand last heeft van een bepaalde hond die los loopt in de winter spreek dan zelf even de eigenaar aan.

Kamperen
Ons terrein heeft 171 vaste kampeerplaatsen en 38 gastenplaatsen. Caravans en campers mogen niet langer zijn dan 7.30. Caravan, campers + voortent mogen niet groter zijn dan 28m²

Klepkooi
De Klepkooi, onze ‘kantine’ , wordt door vrijwilligers gerund. De kantine kan dus niet altijd open zijn.
Openingstijden: Maandag t/m Zondag 13.00 – 17.00 en 20.00 – 24.00 Vrijdag en Zaterdag 20.00 – 01.00
De Tienerkooi is voor onze jongere leden van 13 t/m 25 jaar. De hele klepkooi is rookvrij.

Koelelementen
In de hal van de klepkooi staat een koelkast met vriesgedeelte. Deze kan gebruikt worden voor koelelementen en levensmiddelen van gasten. (mét naam en datum svp)

Ledenpas
Leden op het terrein moeten in het bezit zijn van een geldige ledenpas van De Vrije Vogels, bezoekers van een NFN-pas. Alle leden die overnachten moeten hun pas ingeleverd hebben bij de beheerder. Dit ivm toeristenbelasting

Onderhoud terrein
De leden proberen door een grote mate van zelfwerkzaamheid het terrein in goede conditie te houden. Ook het onderhoud aan de diverse gebouwen wordt door de leden in eigen beheer gedaan. Zeker ‘swinters wordt op donderdag en zaterdag zo veel mogelijk hulp zeer op prijs gesteld

Openbaar vervoer
Lijn 136 vanaf Hoorn Station. Op werkdagen 1x per uur tot 19.40. Halte : Hoek Buurtje – Midwouder Dorpsstraat

Postkantoor
Agentschap Midwoud (in de Spar)

Sanitair
Er zijn 2 sanitair-gebouwen met douches, toiletten, afwasbakken en chemische toiletafvoer. Gesloten tussen 11.00 en 12.00 i.v.m. schoonmaak door een bedrijf

Toeristische info
In de receptie is toeristische informatie verkrijgbaar en zijn er fietsroutes beschikbaar. Ook is deze informatie te vinden in de gang van de Klepkooi.

Verkeer Gemotoriseerde
Voertuigen moeten op de parkeerplaatsen geparkeerd worden. Slechts met toestemming van de beheerder, mag, mét door rijkaart, doorgereden worden.

Verbandtrommel en AED apparaat
In de Klepkooi en in de receptie is een verbandtrommel aanwezig. Ook is een AED aanwezig in de Klepkooi

Vogelvlucht
Is het digitale verenigingsblad en verschijnt 1x per maand. Kopij zéér welkom

Zwembad
Het zwembad is van 30 april tot 15 september, tussen zonsopgang en 23.00 geopend, Het zwembad is niet bewaakt. Buiten de openingstijden (s nachts) is zwemmen verboden.
Vóór het gebruik van het zwembad: eerst douchen! Het zwembad kan uitsluitend volledig ongekleed betreden worden. Zwemkleding is niet toegestaan !

Vuilnis
De bij de ingang geplaatste ondergrondse containers zijn bestemd voor huishoudelijk afval. Grofvuil kan op het terrein NIET afgevoerd worden en moet mee naar huis genomen worden. Glas in de glasbak bij de receptie. Papier en karton (samengebonden) in de krantenbakken achter het Bierhuisje.

WIFI op het terrein
Op het hele terrein kan gebruik gemaakt worden van WIFI. Bij de receptie kunnen, tegen betaling, WIFI kaarten met code gekocht worden.


 

De Jeugd van de Vrije Vogels

Als vereniging vinden wij het heel belangrijk dat er ook voor de jeugd, van klein tot bijna volwassen, genoeg mogelijkheden zijn om zich zelfstandig te kunnen amuseren. Er zijn diverse speelattributen, een grote trampoline, glijbaan, schommels, klimrek, voetbalveldje, jeugd kampeerplaats en speciaal voor de jeugd een eigen jeugdruimte. Bij slecht weer kun je hierin altijd lekker chillen.

EHBO hulpverleners, waar te vinden op het terrein

Gerrit en Thea Hamstra, Conference 3 ,  REA/AED
Henk Strik, Conference 12 ,  REA/AED
Peet Offermans , Conference 16 , REA/AED
Ans Kuiper , Vijverhof 15, REA/AED
Hans en Riet Siesem , Schapenweide 3, BHV/REA/AED
Lies Brilman, Schapenweide 12 , REA/AED
Arthur Dernison, Goudreinetten 16 , REA/AED

Openingstijden receptie

Maandag is de vrije dag van de beheerders. De receptie wordt dan bemand door een vrijwilliger. Buiten de openingsuren kunt u, alleen als het nodig is, via telefoonnummer 0229-201665 contact met de beheerders opnemen. Vooraanmeldende nieuwe gasten worden ook buiten de openingstijden ontvangen. Kijk op het bord bij de receptie wat de openingstijden zijn. Deze tijden verschillen per maand in het hoogseizoen.