Buiten het terrein van de Vrije Vogels is er ook genoeg te doen

Op deze pagina staan diverse activiteiten gesorteerd op afstand: van 100m (de tennisvereniging) tot 30 km (Landgoed Hoenderdaell, met dierentuin!). Sommige uitstapjes zijn erg geschikt als het Nederlandse weer ons in de steek laat. West-Friesland is het gebied binnen de Westfriese Omringdijk. Deze dijk is 126 kilometer lang en sinds 1983 een provinciaal monument. De streek heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de VOC-steden Hoorn en Enkhuizen en de historische stad Medemblik met haar vele musea en het imposante kasteel Radboud, stammend uit de 13e eeuw.

Hoorn heeft in de oude stad een winkelcentrum met een uitgebreid winkelaanbod en op zaterdag is er markt. Hoorn en Medemblik zijn met de fiets goed te bereiken. Ook Alkmaar met haar wereldberoemde kaasmarkt en Schagen, dat haar stadsrechten verwierf in de 15e eeuw en daarvoor al 10 eeuwen bestond, heeft wekelijks een gezellige markt.

De stoomtram Hoorn-Medemblik is een avontuur op zich, zeker voor kinderen. Het openluchtmuseum in Enkhuizen is teruggaan in de tijd en gezinnen met jonge kinderen kunnen hun hart ophalen in Sprookjeswonderland. Amsterdam met het Rijks- en Stedelijk museum ligt op drie kwartier rijden van Midwoud. Zaanstad met het openluchtmuseum de Zaanse Schans en haar vele molens ligt op een half uur rijden van de camping. Watersporters vinden het IJsselmeer dichtbij en strandliefhebbers zitten niet ver van de Noordzeekust. In de omgeving van de camping is het heerlijk fietsen. In de receptie liggen folders met nog veel meer leuke uitstapjes.

Linnaeushof Speeltuin
Bazaar Beverwijk
Dierentuin Landgoed Hoenderdaell
Kaasmarkt in Alkmaar

Naaktstrand Callantsoog

Vanaf De Vrije Vogels is het maar 35,3 km rijden naar de strandslag Kiefteglop het zuiden tussen paal 14,25 – 16,8. Dit is het eerste officiële naaktstrand van Nederland. Eind jaren zestig van de vorige eeuw werd hier al naakt gerecreëerd. Met zijn 2300 m (in 1973 nog 370m!) is het naaktstrand van Callantsoog het langste naaktstrand van Nederland. Parkeerplaats: Tegenover strandslag Kiefteglop 200 meter van de weg af op 1 km vanaf de noordgrens. Per bus: Matig bereikbaar (bushalte op 300 meter van parkeerplaats). Eten en drinken: kan bij de strandpaviljoens, op het terras geen bloot toegestaan.

Naaktstrand-Noord-Holland-Callantsoog